Dijous, 28 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Fèlix ja ha començat a rebre visites a casa de l’administrador Pere Nin

Sant Fèlix és un sant que no viu a l’església. Aquesta és una de les curiositats que més sorprenen de la Festa Major de Vilafranca.

I és que la imatge del patró viu a casa de cadascun dels cinc Administradors de la festa, uns dos mesos i mig aproximadament a cada llar. Habitualment tan sols s’està a la Basílica de Santa Maria del 21 al 29 d’agost, i la nit del dia 30 d’agost, tot i que l’any 2020 per culpa de la pandèmia el Sant va reposar a la Basílica de Santa Maria. També enguany va ser diferent l’entrada del Sant. Com que la processó del 31 es va fer en circuit tancat a la rambla de la Generalitat del barri de la Girada, es va fer una entrada simbòlica i després, en petit comitè es va traslladar la imatge a casa de l’administrador Pere Nin, on es troba en aquest moments. Desprès de dos anys intensos ara viu la presència del sant a casa seva amb una sensació molt especial.
De moment ha rebut visites sobretot de veïns, amics i familiars. Durant l’any, sant Fèlix farà estada a casa dels Administradors, que han de tenir les portes de casa seva obertes a visites a la imatge del patró. En els canvis de sant, el trasllat es fa amb una petita celebració. És una celebració de caràcter més íntim, a la qual es conviden els familiars i els amics dels Administradors que han col·laborat en la festa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: