Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Olèrdola posa en valor la figura de Mir Geribert, amb un seguit de conferències

Tot i que la intenció era desplegar els actes la tardor del 2020, el repunt de la covid-19 els va obligar a posposar la programació fins ara.

Aquest mes de setembre arrenca un cicle de conferències per reivindicar la figura i la rellevància de Mir Geribert, autoproclamat príncep d’Olèrdola ara fa pràcticament mil anys.
Tot plegat, ha estat organitzat per la Comissió Any Geribert i l’Ajuntament d’Olèrdola.
Josep Tort, membre de la comissió organitzadora, explica que l’objectiu és donar a conèixer la figura de Mir Geribert, però també la realitat històrica del Penedès.

La programació arrencarà a Moja el 25 de setembre amb una conferència del catedràtic d’Història Medieval Europea José Enrique Ruiz-Domènech, De cara al 13 de novembre, es farà un acte centrat en la figura literària del príncep, amb la participació d’Enric Calpena, Fermí Fernández, Oriol Garcia Quera, Bienve Moya, Jordi Romeu, Mercè Sàrries i Coia Valls. Finalment, durant la primavera del 2022 -en una data per concretar- se celebrarà un congrés monogràfic sobre Geribert amb ponents nacionals i internacionals.

A més dels actes previstos, han editat el llibre “Mir Geribert, Príncep d’Olèrdola”, que es presentarà el 16 d’octubre, i que pretén documentar la feina feta i contextualitzar el personatge. Ho explica des de la Comissió Any Geribert, Guillem Codorniu.

Des de l’Ajuntament d’Olèrdola, el regidor Jordi Catasús explica que la proposta de seguida va ser ben rebuda.

Els organitzadors també preparen de cara a l’any vinent visites guiades a Olèrdola, Sant Martí Sarroca, Sant Cugat Sesgarrigues i Avinyonet del Penedès, recorrent indrets que van ser rellevants durant l’estada de Geribert a la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: