Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Nova proposta del VilaPensa: ‘2001: una odissea de l’espai’ i Ramon López de Mántaras

Nova proposta del VilaPensa: ‘2001: una odissea de l’espai’ i Ramon López de Mántaras

El VilaPensa organitza una jornada on analitzarà l’evolució i actualitat de la intel·ligència artificial a partir de ‘2001: una odissea de l’espai’.

La projecció de la pel·lícula, al cinema Kubrick de Vilafranca, anirà precedida per la conferència de l’eminència internacional en aquest camp, Ramon López de Mántaras, professor del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i director de l’Institut de Recerca d’intel·ligència artificial (IIIA).

L’investigador contrastarà les projeccions del metratge amb els assoliments de la ciència actual en una xerrada irrepetible, pensada ad hoc per l’acte.

L’obra mestra de Kubrick, estrenada l’any 1968, guarda inigualables enigmes científics que segueixen fascinant els seus seguidors avui dia. Concretament, la versió que es projectarà el pròxim 18 de setembre a partir de les 17h serà la darrera remasterització del metratge, que compta amb millores d’imatge i so realitzades recentment per a commemorar el 50è aniversari de la seva estrena.

Aquesta proposta, que anteriorment es va veure posposada a causa de la COVID-19, serveix per escalfar motors de cara a la 5a edició del VilaPensa, que se celebrarà del 4 al 10 d’abril de 2022 al VINSEUM i girarà entorn del desig i la passió.

Les entrades per l’acte ja estan a la venda a entrades.vinseum.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: