Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Moixiganguers i Verds completen una primera diada amb tres castells i pilar per Sant Miquel

El castell més destacat per part de les dues colles ha estat el 5d7.

Primer es va celebrar la missa en honor al patró de la colla i els Castellers de Vilafranca van plantar un pilar de cinc dins de la Basílica de Santa Maria, davant de l’altar. Tot seguit a la plaça Jaume I Verds i Moixiganguers d’Igualada afrontaven la que ha estat la primera diada amb tres castells i pilar per part de dues colles, des de l’inici de la pandèmia. La plaça tenia l’espai delimitat i es controlava l’accés del públic, que disposava de cadires per poder seguir l’actuació.
Van començar els vilafranquins amb el 4d7, castell que també van descarregar els igualadins en primera ronda. A la segona el castell escollit per les dues colles va ser el 5d7, una construcció que per els de l’Anoia suposava un repte important amb els pocs dies que portem de temporada.
El 4d7a va ser el tercer castell escollit per les dues formacions. Construcció que els Verds van descarregar sense problemes i que els Moixiganguers van deixar en intent desmuntat. En repetició van descarregar el 3d7, i els Castellers de Vilafranca van afegir una quarta ronda per descarregar també el 3d7. La diada acabava amb dos pilars de 5 dels Verds i un dels igualadins. També per celebrar el final de la diada es van fer uns quants pilars de quatre.
A la conclusió el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, Sisco Benet, es mostrava molt satisfet.
Per la seva banda el cap de colla dels Moixiganguers d’Igualada, Jordi Moreno, parlava de l’emoció del retorn a plaça.
Els Castellers de Vilafranca tornaran a sortir a plaça per continuar amb la preparació de cara a la diada de Tots Sants. Aquest proper cap de setmana a Reus. Sisco Benet no ha avançat amb quins castells. Parla de la necessitat d’anar assajant sense precipitacions.
La Diada Castellera del Mercadal tindrà lloc aquest diumenge a quarts de dotze del migdia amb la participació de les colles Vella de Valls, Jove de Tarragona, Castellers de Vilafranca, Capgrossos de Mataró i Xiquets de Reus. Una diada que es podrà seguir en directe a Penedès TV.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: