Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Escola Municipal de Música enceta un nou curs amb uns 580 alumnes i un equip directiu renovat

Una de les principals novetats és que l’escola compta amb un equip directiu nou.

El curs escolar també ha arrencat a l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet de Vilafranca. Enguany, hi ha uns 580 alumnes inscrits i preveuen que al llarg del curs comptin amb més incorporacions. Una de les principals novetats és que l’escola compta amb un equip directiu nou. Després que el David Miret deixés la direcció, la Núria Beltran i el Carles Sanz van decidir agafar el relleu, com a cap d’estudis i director respectivament. El nou equip directiu, ara mateix en funcions fins que l’aprovi el Consell d’Administració, també l’integren el Ricard Parera com a coordinador cultural i el Jordi Mestres com a secretari acadèmic.

El director en funcions, Carles Sanz, explica que esperen realitzar el curs amb la màxima normalitat possible. Comencen amb un pla d’obertura molt similar al que hi havia vigent a final de curs amb gairebé totes les formacions treballant amb normalitat i garantint les mesures de seguretat sanitàries establertes. Només hi ha un petit canvi en els protocols de setembre i és que els alumnes del pla bàsic, és a dir, de tercer de primària a sisè, combinen sessions presencials amb unes tasques telemàtiques.
Sanz també explica que volen fer el màxim d’activitats possibles perquè els alumnes puguin gaudir de manera compartida.

A l’escola fan sessions de pre-llenguatge per als infants més petits. A partir de la primària, ja fan classes d’iniciació que combinen llenguatge musical, cant coral i també participen a la roda d’instruments que els permetrà escollir aquell que vulguin aprendre a tocar més endavant, a partir de segon de primària. L’ensenyament bàsic, de tercer a sisè de primària, inclou a més les agrupacions, que els permet tocar en grup.
Més enllà dels infants, des de l’escola també ofereixen formació musical per a joves i adults.
La Núria Beltran és la nova cap d’estudis en funcions, a més de ser professora de violoncel, orquestra i taller de corda. Creu que la música aporta, a petits i a grans, un munt de beneficis.

Un dels valors afegits de l’escola és l’oferta de formació musical d’instruments tradicionals. El Jordi Mestres, a més de secretari acadèmic en aquest nou equip, és professor aquesta tipologia d’instruments.

Des de fa una bona colla d’anys, que les diferents formacions de l’escola municipal de música participen de la vida cultural i associativa de Vilafranca i comarca. Així ho explica el coordinador cultural d’aquest nou equip directiu Ricard Parera.

L’escola municipal de música ha encetat, doncs, un nou curs amb energies renovades i la mateixa il·lusió d’oferir una formació de primeríssima qualitat a infants, joves i adults.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: