Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les pluges dels darrers dies han servit per millorar la quantitat de raïm de la verema 2021

La verema d’aquest any va començar anunciant una baixada de la producció d’un 30% respecte d’un any normal al Penedès per causa de la sequera.

Les pluges dels darrers dies han estat molt ben vingudes pels pagesos i han servit per millorar la situació respecte a la quantitat de quilos que es collirà finalment.
El que sí es destaca és la gran qualitat del raïm que fa preveure un vins excel·lents.
El responsable de la vinya al Penedès del sindicat Unió de Pagesos, Josep Marrugat, apunta que és una bona verema en relació a les condicions del raïm, sobretot si es compara amb l’any passat.
Una altra cosa és el preu al que es ven el raïm. Aquesta situació està enquistada en els darrers anys. Se situa en els 30 cèntims el quilo per raïm convencional o 45 cèntims el quilo d’ecològic. Alguns cellers petits poden pagar més, però aquests són els preus generalitzats per la gran majoria de quilos collits. Des de la JARC entenen que el sector té un problema d’estocs però demanen als elaboradors promocions per desestacionalitzar el producte i per fer arribar el consum també entre el públic més jove.
Ara ens trobem en el moment àlgid de la collita i de moment el futur es veu incert per la pagesia.
Al Penedès cada vegada són més les vinyes que es cullen de forma mecanitzada, però encara queden també plantacions que s’ha de collir manualment. El fet que sigui una tasca intermitent, sense continuïtat, ha provocat enguany que en algun moment determinat hagi estat difícil per algun pagès trobar mà d’obra per veremar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: