Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les llars han començat el curs escolar amb un total de 265 infants matriculats

Aquest dilluns, 6 de setembre, les llars municipals d’infants de Vilafranca han tornat a obrir les seves portes per començar un curs escolar que s’espera es pugui desenvolupar amb la màxima normalitat, tot complint amb els protocols sanitaris.

El conjunt de les quatre llars d’infants vilafranquines Enxaneta, Sol Solet, El Parquet i Lola Anglada acullen un total de 265 nens i nenes. Aquest infants seran atesos per un total de 39 professionals d’educació infantil. Des del servei d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca remarquen que, un any més, s’han pogut atendre totes les sol·licituds de plaça d’infants. Ho explicava la cap del servei Dolors Peñafiel.

Tot i no tractar-se d’una etapa obligatòria des del servei reivindiquen és important. Per això, expliquen, que les llars municipals d’infants de Vilafranca escolaritzen un percentatge elevat dels infants de 0-3 anys, si ho comparem amb dades d’altres municipis similars.

El curs a les llars d’infants comença abans que les escoles i els instituts, perquèn contemplen una etapa de familiarització amb l’espai i les educadores. Així ho explica la directora de llar d’infants El Paquet, Àfrica Seca.

Es tracta d’una etapa important en què es fa un procés d’acompanyament d’infants i famílies.

Una de les mares de llar d’infants és la Míriam Molinari. Hi ha portat els seus dos fills, perquè és partidària que les criatures es sociabilitzin des que són petites.

També apunta que confien plenament en les educadores i que això és bàsic.
Infants i famílies encaren aquesta primera etapa on allò més qüotidià és tot un descobriment.

Els equips de les llars d’infants continuaran aplicant els protocols que dicten les autoritats sanitàries. Aquest any tenen l’experiència del curs passat i això els dona seguretat i confiança.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: