Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les Cabanyes recorda la figura de Torras i Bages en el 175è aniversari del seu naixement

Aquest 2021, concretament el 12 de setembre, va fer 175 anys del naixement de Josep Francesc Feliu Torras i Bages, fill il·lustre de Les Cabanyes i que va ser Bisbe de Vic.

Coincidint amb aquest data, diumenge 12 es van fer diferents actes al municipi per tal de recordar aquesta efemèride i iniciar un seguit d’actes que s’allargaran fins el desembre. El primer dels actes va ser una missa que es va fer a l’església parroquial de Sant Valentí de Les Cabanyes; i posteriorment a la rectoria de l’església romànica de Sant Valentí es va inaugurar l’exposició ‘Obres dels artistes del Cercle Artístic de Sant Lluc regalades a Torras i Bages’, a la rectoria de l’església romànica de Sant Valentí de Les Cabanyes. L’exposició estarà oberta els caps de setmana fins diumenge 26 de setembre, de 11 a 1 els matins i de 6 a 8 de la tarda, amb la possibilitat de veure l’audiovisual explicatiu de les pintures de l’església romànica.

L’alcalde de Les Cabanyes, Agustí Vallverdú, comentava que la idea és donar a conèixer la seva figura i la dimensió humana i cultural de Torras i Bages.

L’exposició recull alguns elements rellevants relacionats amb la seva figura, com ara el bàcul que li van regalar i que encara ara fa servir el bisbe de Vic.

Aquest divendres, 17 de setembre, a l’església Parroquial de Sant Valentí de Les Cabanyes es farà una conferència titulada ‘El Bisbe Torras i Bages pastor de l’Església’ a càrrec de Mossèn Daniel Palau, cap de Teologia Sistemàtica a la Facultat de Teologia de Catalunya. L’endemà dissabte a les 11 i a les 12 del matí hi ha una visita guiada a l’església romànica de Sant Valentí de Les Cabanyes, on s’explica l’origen dels restes de pintures medievals de l’Orde de Sant Joan de l’Hospital. Aquesta Orde es va establir a Sant Valentí de Les Cabanyes abans de traslladar-se a Vilafranca. Aquestes visites guiades es repeteixen mensualment els dissabtes 9 d’octubre, 20 de novembre i 18 de desembre. El diumenge 31 d’octubre a les 6 de la tarda hi haurà un concert de música barroca amb un clavicèmbal i dues flautes de bec, amb obres de Vivaldi i Bach entre altres. I finalment, el 10 de desembre es celebrarà una missa a Santa Maria de Vilafranca i una conferència titulada ‘Quina és la influència de Torras i Bages en l’art?’ a càrrec d’Ignasi Roviró, catedràtic d’estètica de la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull. Els actes estan organitzats per les Parròquies de Sant Valentí de Les Cabanyes i Santa Maria de Vilafranca, i l’Ajuntament de Les Cabanyes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: