Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’artista Mateo Maté exposa ‘Canon’ a Palmadotze

‘Canon’ es podrà veure a la galeria de Santa Margarida i els Monjos fins al 28 de novembre.

Palmadotze ha inaugurat ‘Canon’, de l’artista madrileny Mateo Maté. Diumenge al matí, el mateix artista va oferir una visita guiada en el marc del Barcelona Gallery Weekend, que s’ha celebrat del 15 al 19 de setembre en més d’una trentena de galeries.

Mateo Maté utilitza objectes quotidians, fins i tot sovint lligats a la seva pròpia rutina domèstica, per explorar com en la modernitat tardana els espais que habitem estan travessats per «tensions i violències en les quals l’íntim i el social, el polític i l’existencial, l’individual i el col·lectiu s’entremesclen i es confonen».

Amb aquesta idea de fons, ‘Canon’ permet també veure figures clàssiques molt presents en l’imaginari col·lectiu modificades per l’artista per adquirir nous significats. El resultat genera un «profund desconcert», com si aquests espais escultòrics i performatius estiguessin «plagats de perills i enigmes pertorbadors».

Maté està interessat en l’ús que es fa dels cànons i com aquests expulsen la diversitat que existeix a la realitat.

La visita guiada de diumenge era un dels darrers actes del Barcelona Gallery Weekend i va comptar amb la participació de la directora del certamen, Susanna Corchia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: