Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alberg de la verema estarà operatiu fins al 17 de setembre

De moment, el dispositiu té uns 13 usuaris al dia i la previsió és arribar a donar servei a una seixantena de temporers.

La Creu Roja a l’Alt Penedès ha tornat a liderar aquest dispositiu, situat al pavelló d’hoquei, per atendre «les necessitats bàsiques i emocionals de les persones que treballen com a temporeres a la verema i que es troben en situació de dificultat social».

La coordinadora del dispositiu, Mar Soler, explica que l’alberg està adreçat a les persones que es troben en procés de recerca de feina. Primer s’han d’adreçar a la Policia Local per certificar que així sigui i després s’han de fer una PCR. Un cop el resultat és negatiu poden entrar a l’alberg i si, pel que sigui, el resultat tarda, hi ha un espai amb tots els serveis aïllat de la resta d’usuaris. Soler també explica la rutina de l’alberg.

De moment, el dispositiu compta amb unes 13 persones al dia i la previsió és arribar a donar servei a una seixantena de temporers.

L’Alberg de la verema és una de les accions de la Comissió de la verema, en la qual hi ha una trentena d’entitats implicades, entre les quals l’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Comarcal Alt Penedès.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca, el regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, destaca que l’experiència de l’any passat, marcada pels brots que hi van haver a les campanyes de la fruita de Lleida, ha estat molt útil a l’hora de dissenyar el dispositiu aquest segon any marcat pel control de la Covid-19.

Zaballa també explica que l’estada dels usuaris és, en molt casos, intermitent.

En tot cas, segons explica el Regidor d’Ocupació i Seguretat Ciutadana Joan Manel Montfort, aquest mes d’agost hi ha hagut un increment de les contractacions en el sector agrari. De les 808 de l’any passat, s’ha arribat a les 824. Sobre l’alberg, Montfort apunta que el dispositiu ofereix un servei «digne» per a persones que es veuen abocades a dormir al carrer.

Des del Consell Comarcal, el seu president Xavier Lluch destaca el bon funcionament del dispositiu, on de moment no s’ha registrat cap cas de coronavirus.

L’alberg de la verema funciona amb un equip humà de quatre tècniques i al voltant de 20 persones voluntàries.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: