Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’ajuntament dels Monjos es posiciona en contra de la MAT

L’ajuntament dels Monjos es posiciona en contra de la MAT

El ple va aprovar per unanimitat el rebuig al projecte de línia de Molt Alta Tensió que alçaria 10 torres elèctriques a la zona del Parc del Foix.

Els grups municipals de l’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos van aprovar aquest dilluns una moció conjunta per fer palès el seu rebuig al projecte de la línia elèctrica aèria de molt alta tensió (MAT) Valmuel-Begues.

La moció expressa el rebuig del consistori a aquest projecte i assumeix com a pròpies les consideracions i al·legacions de diferents administracions representants del territori, a més de presentar al·legacions pròpies del municipi i acordar la suspensió temporal de llicències mentre s’estudia un planejament derivat que reculli les condicions per a la implantació d’instal·lacions de producció d’energies renovables en sol no urbanitzable al municipi.

El projecte de la MAT té previst creuar 4.116 metres del municipi de Santa Margarida i els Monjos, amb 10 torres elèctriques de 29 a 44 metres d’alçària per la zona del Parc del Foix.

El ple també va donar llum verda, amb el vistiplau de tots els grups municipals, a l’adquisició d’un edifici a l’avinguda de Cal Salines per continuar-lo destinant al règim de protecció oficial; i també va aprovar les bases per a l’atorgament de subvencions municipals al lloguer d’habitatges 2021. Aquests ajuts és la primera vegada que es proposen i pretenen servir de suport a les famílies.

En l’àmbit econòmic i administratiu el ple va aprovar l’expropiació dels terrenys per a l’execució de l’obra pel carril per a vianants i bicicletes entre els Monjos, Olèrdola i Vilafranca, amb els vots a favor dels grups del PSC, PA-CUP i JxCAT i l’abstenció d’ERC.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: