Divendres, 28 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament considera que no hi ha una plaga de rates a Vilafranca tot i rebre més avisos

Aquestes darreres setmana han aparegut a les xarxes socials imatges de rates als carrers de Vilafranca. L’Ajuntament remarca que s’han detectat en els espais habituals i que ja s’hi està actuant.

En aquesta època de l’any, en que la calor es deixa notar també a les clavegueres, les rates acaben sortint a l’exterior ja que la temperatura és més agradable. Això fa que, en les darreres setmanes la ciutadania hagi tingut la percepció que hi ha més rates pels carrers.

La cap del Servei de Salut Pública de l’Ajuntament, Núria Sanromà, explica que ja fa anys que hi ha un programa de control de plagues en funcionament i que periòdicament es fan accions de desratització al clavegueram de la vila. Apunta però, que en les darreres dècades s’ha apostat arreu per un canvi de model de les ciutats promovent més zones verdes i enjardinades, que són més agradables i saludables per la ciutadania, però al mateix temps també ho són per els animals.

Això porta a replantejar-se també com s’han de fer aquestes accions de desratització, sense que siguin un rics per a les persones. Sanromà comenta que s’utilitza verí, i que s’han trobat en alguns casos que algunes caixes o gàbies que s’han deixat en algunes zones de la vila han desaparegut.

Sanromà explica que quan es detecta un cau de rates sempre s’actua de manera intensiva, però que és un procés lent.

En relació al nombre d’avisos, Sanromà remarca que són més o menys els mateixos que anys enrere, i que sempre són de les mateixes zones. Recordava també que en aquesta època de l’any les rates es deixen veure més.

Des del servei de Salut s’insisteix també en que cal tenir molt clar que no es pot parlar d’una plaga de rates a Vilafranca, ja que es tracta normalment d’animals més o menys aïllats i no grans grups que es passegin pels carrers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: