Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Intel·ligència Artificial està lluny de la de Kubrick a ‘2001: una odissea de l’espai’

Aquest dissabte el VilaPensa organitzava una jornada per analitzar l’evolució i actualitat de la intel·ligència artificial a partir del film de Stanley Kubrick.

Abans de la projecció al cinema Kubrick de Vilafranca, el professor del Centre Superior d’Investigacions Científiques, Ramon López de Mántaras, pronunciava una conferència focalitzant el seu discurs en l’ordinador HAL 9000 i contrastant-lo amb realitat d’avui dia.
López de Mántaras assenyala que la pel.lícula és una història de l’evolució de la intel·ligència i que en l’actualitat la intel·ligència artificial es troba encara a les beceroles.
L’obra mestra de Kubrick, estrenada l’any 1968, guarda inigualables enigmes científics que segueixen fascinant els seus seguidors avui dia. A la pel·lícula l’ordinador acaba superant a l’home però López de Mántaras creu que lluny d’això a l’actualitat hi ha altres dilemes ètics i perills, com el control de les persones.
La versió que es va projectar és la darrera remasterització del metratge, que compta amb millores d’imatge i so realitzades recentment per a commemorar el 50è aniversari de la seva estrena.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: