Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La DO Penedès se suma a les al·legacions en contra de la construcció d’una línia MAT al Penedès

La DO Penedès se suma a les al·legacions en contra de la construcció d’una línia MAT al Penedès

La línia MAT projectada travessa tota la Catalunya sud, des de les Terres de l’Ebre fins al Penedès.

Davant d’aquest projecte que significa una «rellevant afectació al paisatge i els ecosistemes penedesencs», la DO Penedès s’ha sumat a les al·legacions presentades per les institucions i administracions del territori, per rebutjar-lo i buscar alternatives que respectin l’entorn i apostin per les energies renovables i sostenibles.

La línia MAT projectada travessa tota la Catalunya sud, des de les Terres de l’Ebre fins al Penedès. Un total de 180 quilòmetres d’infraestructura que en les comarques de l’Alt i el Baix Penedès afectaria als municipis de La Bisbal del Penedès, Sant Jaume dels Domenys, Llorenç del Penedès, Banyeres del Penedès, l’Arboç, Castellet i la Gornal, Santa Margaria i els Monjos, Olèrdola, Sant Cugat Sesgarrigues, Avinyonet del Penedès, Olesa de Bonesvalls i Begues. Per aquest motiu, la DO Penedès s’afegeix a les al·legacions presentades pels Consells Comarcals de l’Alt i Baix Penedès, així com la del conjunt de tots els municipis i comarques afectades.

La Denominació d’Origen Penedès rebutja aquest projecte ja que va en contra de les línies marcades en el seu Pla Estratègic 2021-2030 que va ser aprovat recentment. En ell s’aposta, entre altres aspectes, per la preservació dels entorns i dels ecosistemes a partir de tècniques agrícoles que preservin la sostenibilitat del territori, així com la cura pel paisatge com a patrimoni de gran valor natural.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: