Dilluns, 27 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya engegarà un procés per la seva refundació

L’acte reivindicatiu celebrat durant la passada Diada de Sant Fèlix a Vilafranca ha acabat de destapar la caixa dels trons dins de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

A l’acte quatre de les grans colles van exclamar un ‘ja n’hi ha prou’ demanant que s’acceleri el procés d’obertura del món casteller, que està aturat des de que es va iniciar la pandèmia. Una exclamació adreçada a les autoritats, però que també posava a l’ull de l’huracà a la Coordinadora. El president de l’entitat, Pau Camprovín, dels Castellers de Sants, ha mantingut una interessant entrevista per el programa de la Xarxa ‘Dosos Amunt’ que s’emetrà aquest diumenge. Davant la pregunta de si a la Coordinadora li han faltat lideratge, Camprovín respon que sí, perquè han de ser les colles les que li han de donar.

El detonant de la situació ha estat la lluita per uns protocols que permetessin el retorn a l’activitat castellera i que encara no han arribat. El president apunta que no es pot dir que no hagin fet res per assolir-lo, però que han buscat un protocol que sigui útil per a totes les colles.

Segons apunta la pandèmia ha fet esclatar una problemàtica interna que ja venia d’abans, amb el tema del casc casteller o dels drets d’imatge. Considera que l’actual model de la Coordinadora està esgotat i per això anuncia que a partir de l’octubre començarà un procés per refundar l’entitat i les seves funcions.

En relació a la situació actual apunta que aquests propers dies es reuniran amb els departament de Salut, Interior i Cultura per posar a sobre la taula una proposta que permeti el retorn de l’activitat castellera.
L’entrevista s’emetrà per Penedès TV aquest diumenge a dos quarts d’onze de la nit en el programa ‘Dosos Amunt’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: