Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es posa en marxa la campanya ‘Mou-te pel zero a Vilafranca!’ per reduir residus

L’Ajuntament de Vilafranca ha posat en marxa aquesta setmana la campanya ‘Mou-te pel zero a Vilafranca!’ amb l’objectiu de promoure un canvi d’hàbits que permeti reduir els residus que generem.

La campanya s’allargarà fins al 18 de desembre. El regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, recorda que l’Ajuntament està implicat en diversos projectes per promoure el respecte pel medi ambient, la sostenibilitat i l’economia circular en varis àmbits: com el certificat Biosphere, el Penedès Circular o la campanya Adéu plàstics. Ara es fa un pas més amb una campanya basada en superar els reptes proposats i que posa en relació la ciutadania amb el comerç local.

La regidora de Medi Ambient, Lourdes Sánchez, explica que la campanya consisteix a superar reptes enfocats a ser més sostenibles i aconseguir punts per entrar en diferents sorteigs i obtenir premis. Per participar cal descarregar-se l’aplicació mòbil Go Zero Waste, creada pel penedesenc Martí Morató i Magda Cebrián. Però també hi haurà butlletes físiques que es poden aconseguir als mercats de Sant Salvador i de la Carn que els paradistes podran segellar.

Hi haurà una trentena de reptes de tot tipus. Des de fer servir bosses reutilitzables en les compres fins a portar una carmanyola a un restaurant per prendre el que sobri a casa.

Les persones que participin en la campanya podran guanyar targetes regal als comerços de Vilafranca, entrades per espectacles o pel Complex Aquàtic. Aquest dissabte hi haurà una parada informativa al mercat de Vilafranca per tal de donar a conèixer la campanya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: