Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca ja pensen en preparar-se per Tots Sants

Els Xicots han de fer una assemblea abans de decidir si opten per la Diada del Roser o s’emplacen a la temporada vinent.

Els Verds han completat aquest dissabte la primera actuació amb tres castells i pilar des de l’inici de la pandèmia. Després que dimarts passat el Procicat donés llum verda al nou protocol per la represa castellera, que permet fer castells amb 160 persones, els Castellers de Vilafranca han fet aquest dissabte la primera actuació. Ha estat a la Nit dels Xarel·los, on des de fa setmanes els vilafranquins ja tenien programada la seva participació. L’última actuació dels Verds havia estat l’1 de novembre del 2019, per Tots Sants.
A l’actuació hi van participar un grup d’uns 140 castellers i castelleres. A la primera ronda hi van descarregar el 3 de 7; a la segona, el 4 de 7 amb agulla; a la tercera, el 4 de 7; i a la ronda de pilars, el pilar de 5. Per acabar, van alçar quatre pilars de 4.
El president dels Castellers de Vilafranca, Carles Mata, va manifestar que l’actuació és un pas més en la represa i que l’objectiu és que pugui sortir tota la colla a plaça.
En les properes setmanes, la colla treballarà per poder fer més actuacions, amb la mirada posada a Tots Sants, diada de la colla.
Per la seva banda als Xicots la decisió del Procicat els ha agafat a contrapeu. Esperaven l’obertura però no pensaven que fons tan immediata. Per això havien planificat per l’1 d’octubre una assemblea i que una nova junta prengués les decisions de la represa. El president de la colla, Enric Pagès, diu que estan contents per la possibilitat d’inici de l’activitat castellera, però manté l’espera al resultat de l’assemblea. És a dir a un mes de la diada de la colla, Diada del Roser, no està clar si els Xicots la faran o ho deixaran fins la temporada vinent.
De moment, doncs, sí que hi ha previstes més actuacions castelleres a Vilafranca per part dels Verds, que ja tenen al cap la del patró Sant Miquel, que faran aquest proper diumenge.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: