Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vinseum proposa un document per transformar Vilafranca en el referent cultural: Vilacultura

El president del Vinseum, Joan Tarrada, ha presentat a l’Ajuntament un projecte amb l’objectiu que Vilafranca opti als Fons Europeus Next Generation, específicament en el 7% que es dedica a la Cultura

L’objectiu és generar unes sinergies que facin venir cent mil visitants anuals a la vila, a banda dels que ja venen per les Fires o Festes actuals. Es calcula que la mitjana de despesa per visitant pot estar al voltant dels 65 €, el que suposaria una generació de negoci d’uns 65 milions d’euros en deu anys. Com a conseqüència també es preveu la creació de 300 llocs de treball. En aquest projecte es plantegen un conjunt de canvis a tenir en compte de cara als pròxims deu anys.
Per Tarrada es tracta d’una pluja d’idees que ara un equip tècnic li hauria de donar forma per fer un projecte viable a la petició dels fons.
Des de l’Ajuntament, l’alcalde Pere Regull apunta que la proposta ha estat benvinguda. Assenyala, però, que es tracta d’una carta als reis de la qual algunes idees ja s’estan desenvolupant i altres es podran dur a terme sempre i quan no s’hipotequi el pressupost municipal.
I per la seva banda el regidor d’urbanisme, Francisco Romero, avança que la setmana vinent es desplaça a Madrid per recollir a diferents ministeris les condicions que pugui permetre a Vilafranca rebre subvencions dels Fons Next Generation. Un via poden ser equipaments culturals com el Vinseum i una altra aspectes de desenvolupament sostenible de la ciutat.
El conjunt de les propostes plantejades en el projecte de Vinseum tindria un cost de catorze milions, però que es podria reduir gràcies a subvencions com del Next Generation, de la Diputació, Fomento o la Generalitat. Es fan propostes en tres eixos. Un el del vi, amb 9 propostes, entre d’altres la creació d’una escola d’Hostaleria i hoteleria com a complement del visitant i del motor de l’enoturisme o reinventar el carrer de Sant Bernat, la plaça de Jaume I i de l’Oli, com a nou espai per al tast i promoció de la cultura dels vins. Un segon eix de propostes és la Vila amb 12 plantejaments.
Per exemple es proposa la cobertura del Claustre de la Trinitat amb una cúpula dissenyada per l’escola Arsenal i la realització de l’escola Industrial de Vilanova o la reordenació del barri gòtic i la Font dels alls amb la reubicació en un altre indret del monument als castellers de la plaça Jaume I.
I un tercer eix tracta del patrimoni amb 31 propostes. Entre d’altres es proposa la compra del Palau Baltà, per recondicionar l’espai per a poder acollir múltiples exposicions com la col·lecció d’ocells del Vinseum o una col·lecció de Gramòfons.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: