Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El CERC de la Diputació elabora un nou Pla d’acció cultural per a Font-rubí

El CERC de la Diputació elabora un nou Pla d’acció cultural per a Font-rubí

Font-Rubí estrena Pla d’acció cultural, elaborat pel Centre d’Estudis i Recursos Culturals de la Diputació per encàrrec de l’Ajuntament davant la necessitat d’actualitzar la seva política cultural

L’estudi, que s’inicia amb un procés de participació ciutadana, reforça el paper de la cultura en el desenvolupament del municipi. Amb voluntat de donar resposta als reptes que plantegen les polítiques culturals, l’Ajuntament de Font-rubí va demanar suport al CERC per tal d’iniciar un procés de reflexió, participació i definició conjunta de l’estratègia cultural municipal.

El nou ‘Pla d’acció cultural de Font-rubí’ s’emmarca en la vocació d’assistència i cooperació tècnica que la Diputació presta als municipis i consells comarcals de la província i que es concreta en l’acompanyament en l’àmbit de les polítiques i els projectes culturals.

L’estudi identifica quatre reptes als quals cal donar resposta des de l’administració local: la dispersió territorial de la població, la cultura popular i tradicional com a eix central de la programació, la posada en valor del patrimoni i la participació i el relleu generacional del teixit associatiu.

Gràcies a l’estratègia dissenyada, el pla busca donar resposta als reptes identificats i guiar la política i planificació cultural municipal en els propers anys. En primer lloc, es planteja donar un impuls a la cultura i apostar per la formació, creació i difusió. En segon lloc, es proposa potenciar la col·laboració entre els agents locals i contrarestar la dispersió territorial amb la cultura com a eix central. Finalment, es suscita fomentar la participació coma eina de dinamització comunitària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: