Dilluns, 27 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP i cinc ajuntaments de l’Alt Penedès han participat en l’acte contra la MAT a Reus

Tots els municipis catalans afectats per el pas de la nova MAT presenten una al·legació conjunta en la seva contra.

El Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i el Penedès han escenificat la seva oposició frontal a la línia de Molt Alta Tensió que ha de travessar el territori des de l’Aragó. L’acte es va fer al Palau Bofarull de Reus i hi van participar el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, els alcaldes de Santa Margarida i els Monjos, d’Olèrdola, Castellet i al Gornal, Avinyonet i Sant Cugat Sesgarrigues i el tinent alcalde d’Olesa de Bonesvalls. El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, assenyala que tots els ajuntaments del Penedès afectats i el propi consell s’han sumat a l’al.legació conjunta presentada per la Diputació de Tarragona.

No ha estat el primer cop que el sud del país ha rebutjat el projecte contra la línia de Molt Alta Tensió projectada per Forestalia des de l’Aragó i fins a l’àrea metropolitana de Barcelona. Probablement, però, ha estat el crit més contundent i unànime de tots, amb la presència d’una quarantena d’alcaldes i els presidents de 7 consells comarcals.

L’acte va servir per presentar un informe tècnic i mediambiental elaborat per la Diputació de Tarragona per estudiar la viabilitat de la MAT, un estudi que ara es presentarà a la Delegació del Govern central amb una quinzena de consideracions que argumenten l’oposició de l’ens supramunicipal a l’autorització d’aquest macro projecte.

Aquest dimecres finalitza el termini per presentar al·legacions al projecte. A més de les presentades per la Diputació, també ajuntaments i consells comarcals del territori han presentat consideracions en contra de la MAT.

MAT

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: