Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP aprova una moció de denúncia de les línies Molt Alta Tensió de l’Aragó cap a Catalunya

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha celebrat sessió ordinària de Ple de forma presencial a la seu de Vilafranca.

Un dels acords més destacats ha estat la moció per mostrar la seva oposició a la construcció de la línia de molt alta tensió que una companyia elèctrica vol crear entre l’Aragó i el Baix Llobregat, creuant bona part del Penedès.

El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, considera el projecte una barbaritat i presentava la moció en nom del govern comarcal recollint els arguments de la Unió de Pagesos i la DO Penedès, i plantejant que l’energia s’ha de produir de forma més propera.
Lluch assenyala que el Penedès no es nega a tot, però que les infraestructures s’han d’acordar amb el territori.

Al ple d’aquest dijous tots els grups comarcals han aprovat una moció on s’adverteix de la greu agressió que suposaria la construcció d’aquesta infraestructura, alhora que s’apunta que provocaria una pèrdua irrecuperable de valor patrimonial i agrari de les finques afectades. La moció assenyala que la MAT afecta diversos espais naturals protegits. Per tot plegat, el Consell Comarcal ha acordat presentar al·legacions per aturar el projecte i ha instat la Generalitat a posicionar-s’hi també en contra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: