Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Convocatòria davant l’Ajuntament per protestar contra la detenció de Puigdemont

La concentració es farà avui, divendres, a les 20h.

Fent-se ressò de la crida feta per l’Associació de Municipis per la Independència, l’Ajuntament de Vilafranca convoca la ciutadania a concentrar-se avui divendres a les vuit del vespre, a la plaça de la Vila, en suport a l’expresident de la Generalitat i actual eurodiputat, Carles Puigdemont, i contra la seva detenció per part de la policia italiana.
Hem volgut conèixer les reaccions de representants dels diferents grups municipals a Vilafranca. L’alcalde Pere Regull, en nom de Junts x Vilafranca parla d’un desastre que ha generat fort desencís. Espera que la justícia Italiana actuï com la Belga i assenyala que les conseqüències polítiques a Espanya, si s’acabés produint l’extradició, són difícils de preveure.
El portaveu d’ERC, Pere Sàbat, assenyala que aquesta acció és una mostra més que la repressió de l’estat continua.
Francisco Romero, del PSC, apunta que de moment hi ha moltes incerteses jurídiques. Lamenta que aquesta qüestió pugui aturar el treball de represa que s’havia iniciat.
En nom de la CUP, Txus Magallón, apunta que l’embat de l’estat és constant i demana mobilització.
Per part de VeC, el regidor Ramon Arnabat espera que en breu Europa retorni la llibertat a Puigdemont.
I finalment Eladio Garcia de Cs considera que la detenció és una bona notícia i que caldrà estar pendents de Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea. D’altra banda critica a l’alcalde de Vilafranca per haver convocat una concentració de suport a Puigdemont.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: