Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Centre Vila recupera les rutes escolars de la història del comerç aturades per la Covid-19

Centre Vila recupera les rutes escolars de la història del comerç aturades per la Covid-19

La iniciativa, subvencionada per l’associació de comerciants, arriba a la cinquena edició amb l’objectiu de consolidar-se i continuar apostant per donar a conèixer el patrimoni de la vila.

En aquesta cinquena edició, l’objectiu del Centre Vila és consolidar aquesta proposta que va néixer amb la voluntat de fer arribar la història als més petits. En aquesta ruta, titulada ‘Passejada per la història del comerç’, els alumnes de primària descobreixen la relació entre la història de Vilafranca i el comerç, el nom dels seus carrers vinculats als antics gremis i a les figures de la festa major, i la importància del mercat com a eix central de les relacions econòmiques i socials al Penedès.

El recorregut comença a la Font dels Alls i acaba a la plaça de Jaume I. En un passeig d’aproximadament 50 minuts, els alumnes identifiquen les façanes d’alguns edificis emblemàtics i descobreixen la història que s’amaga en petits detalls invisibles al dia a dia.

La gerent del Centre Vila, Yolanda Lezcano, remarca el compromís del Centre Vila amb aquesta iniciativa. Segons ella, és molt important que els veïns de Vilafranca i la comarca siguin conscients de la importància del comerç local en les arrels històriques de Vilafranca.

Aquestes rutes escolars, totalment subvencionades per l’associació de comerciants, es fan entre els mesos d’octubre i març en funció de les necessitats de cada centre i es basen en un recorregut dissenyat per la guia Roser Serra de l’empresa Gust a terra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: