Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A les portes d’un nou curs escolar amb mesures anti-covid

Escoles i instituts ultimen els detalls del curs escolar 2021-2022, que tornarà a estar marcat per les mesures de control de la Covid-19.

Tots els centres educatius començaran el proper 13 de setembre les classes de forma presencial. El Govern va donar a conèixer el dilluns passat el Pla d’inici del curs escolar 2021-2022, que tornarà a estar marcat per les mesures de control del coronavirus.

La mascareta continua sent obligatòria a partir dels 6 anys, tot i que els alumnes se la poden treure al pati, quan estiguin a l’aire lliure, sempre i quan sigui amb el seu grup estable.

Els centres s’organitzaran un cop més a través dels grups estables per facilitar la traçabilitat dels possibles positius que es donin. A les escoles, en no estar vacunada la població menor de 12 anys, els infants continuaran fent quarantenes cada vegada que es detecti un positiu a la seva classe.

A l’escola Baltà i Elias, com a la resta de centres, estan aprofitant l’experiència del curs passat i adaptant-la a les novetats, com explica la nova directora de l’escola, Cecília Raventós.

Raventós recorda que el Departament d’Educació ja va anunciar una previsió de mesures al maig i que ara estan acabant de polir detalls amb les darreres informacions que els arriben.

Una de les novetats principals del pla presentat pel Govern és que els alumnes que estiguin vacunats amb la pauta completa no hauran de confinar-se quan es detecti un positiu a la seva classe. Aquest canvi substancial dels protocols es notarà només als instituts, ja que ara només es poden vacunar les persones més grans de 12 anys.
Ho explica la nova directora de l’Institut Eugeni d’Ors Verònica Arrufat.

Arrufat comenta que l’Eugeni arrencarà el curs amb nou equip directiu i amb el procés final de les obres. Uns treballs que permetran recuperar espais que fins ara no podien utilitzar.

L’institut vilafranquí, el més antic de l’Alt Penedès amb 85 anys de trajectòria, té més d’un miler d’alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

També l’escola Montagut està preparant l’inici del curs escolar: el passat dijous el claustre es reunia a l’auditori del Vinseum.

Allà, el director Josep M. Lluró posava l’accent en el seguiment emocional que es fa des de les escoles i instituts, molt important en aquest context de crisi sanitària.

Lluró també destacava l’esforç dels equips humans dels centres educatius des que es va recuperar l’activitat lectiva.

Altres novetats destacades del nou curs escolar tenen a veure amb les famílies, ja que podran entrar als centres mantenint totes les mesures sanitàries. Les festes escolars es podran fer amb presència de les famílies sempre en espais exteriors, sense aglomeracions i amb distància, mascareta i recomanació que les persones estiguin vacunades. D’altra banda, es recomana iniciar les extraescolars a l’octubre, amb 10 alumnes per grup i màxim de 15 si l’espai permet mantenir les distàncies de seguretat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: