Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Zoo, Els Pets o els Amics de les Arts vindran a la Festa Major de Vilafranca

Els administradors han desvetllat el cartell musical i detalls de l’organització de la festa en un acte retransmès per Penedès TV i Ràdio Vilafranca.

Entre els concerts principals es pot destacar els Amics de les Arts i Suu el dia 28 d’agost, Els Pets i Gertudis el dia 29, Zoo i Ciudad Jara el dia 30, Joan Rovira i La Señora Tomasa el dia 31, Los Manolos el dia 1, o Dàmaris Gelabert i l’Orquestra Cimarron el dia 2. Les entrades es posaran a la venda aquest divendres 13 d’agost a partir de les 9h de forma telemàtica i les primeres 24h serà només pels veïns de Vilafranca.
La Festa Major comptarà també amb 3 espectacles al Casal. El dia 28 actuarà la maga Melanie amb l’espectacle Glam. Els dia 29 les actrius Rosa Andreu i Mercè Comes presenten ‘Vida de peix…sense espines’. I els dia 30 els humoristes Fel Faixedas i Carles Xuriguera amb ‘Ni rastre de qui vam ser’.
D’altra banda també s’han explicat la quasi totalitat d’actes tradicionals de la festa, que recullen l’esperit de la Més típica però que s’adapten a les circumstàncies Covid. Per això es faran tancats i amb entrades prèvia reserva, tot i que són gratuïtes.
El dia 29 hi haurà tronades als terrats com l’any passat, i tot seguit actuació dels balls repartits en 4 escoles, Pau Boada, Baltà Elies, Dolors Piera i Cristòfor Mestres. Faran vuit passis entre el 29 i el 31 d’agost en horaris de migdia i tarda. La Moixiganga actuarà a Santa Maria, al costat de Sant Fèlix, just abans dels goigs el 29 i el 30 i desprès de l’Ofici el dia 31. La representació del Ball de Malcasats es farà les tardes del 29 i 30 al Claustre dels Trinitaris. El dia 31 hi haurà l’actuació de lluïment a la Plaça de la Vila. Hi haurà 2 torns i caldrà reservar entrada i a la tarda es farà un recorregut itinerant en forma de processó possiblement a la rambla de la Girada.

Respecte als Castells i Falcons ben aviat s’anunciaran els detalls de les actuacions. S’està treballant un pla amb les colles i les autoritats sanitàries per a definir com seran les exhibicions.

El cap del departament de Cultura, Àngel Hom, remarca la dificultat d’organitzar una festa en temps de pandèmia i canvis constants.

D’altra banda els dies de festa major es farà una exposició del Ball de Foc al Claustre de Sant Francesc i a més, el dia 1 de setembre, els diables faran una acció simbòlica.
El pregó es farà el dia 28 a la plaça Jaume I i l’escenari es situarà perpendicular al Vinseum, entre la cantonada del C/ St Bernat i Santa Maria. D’aquesta manera es guanya aforament per tal de fer-hi encabir el públic amb la distància de seguretat pertinent.
La capta tindrà lloc el 19 i 20 d’agost. Al matí es muntaran 3 parades a la plaça de la Vila, plaça Jaume I i rambla de Sant Francesc i a la tarda es farà la Capta als Barris. Degut el format, no és necessària la col·laboració de les setrilleres.
Els Goigs es faran en directe a la Basílica de Santa Maria. Tant els músics com els cantaires es dividiran en dos grups bombolla. Com a excepció, enguany la Novena començarà a dos quarts de nou del vespre. El dia 1 a la tarda a l’institut Milà tindrà lloc la Festa Major dels Petits que inclou el pregonet a càrrec de l’Atletic Vilafranca Femení, la tronada i l’exhibició dels Balls, amb reserva prèvia d’entrades. En el mateix espai, al migdia, es farà l’actuació infantil castellera i dels Falcons. Finalment el dimecres 1 i el dijous 2 de setembre es projectaran dos pel·lícules infantils al cine Kubrick.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: