Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca comença a notar una reactivació econòmica tot i no estar encara a nivells del 2019

El període de vacances sol ser més complicat a nivell de vendes però els comerços estan convençuts que a la tardor començarà la reactivació del tot.

Després d’un any i mig de crisi sanitària i econòmica a causa de la Covid-19, els botiguers comencen a notar poc a poc una estabilitat. Centre Vila fa un balanç positiu de la situació actual tot i que es troben que aquest estiu hi ha menys gent a la vila i, per tant, menys vendes. Ho explica la vicepresidenta de l’entitat, Gena Moner.

Des de la botiga Palau creuen que malgrat no estar encara a nivells del 2019, s’està notant una progressió positiva. El període de vacances sol ser més complicat però estan convençuts que a la tardor començarà la reactivació. El Jordi José recorda la crisi del 2008 i assegura que no té res a veure amb la crisi actual.

El seu negoci s’ha vist clarament afectat amb l’absència de festes i celebracions o amb el fet que hi hagi més persones teletreballant que surten menys al carrer.
Una altra de les qüestions que pot afectar darrerament als comerços és la pujada de la factura de la llum. Per intentar pal·liar aquests efectes Centre Vila ha signat un conveni amb Parera Instal·lacions. Ho explica Gena Moner.

El sector de la restauració també ha patit molt durant el darrer any però amb la reobertura dels sopars han notat que la clientela ha respost molt bé. És el cas de la Taverna de l’Escorxador. Ho explica la Clara Fortina. Els comerciants i restauradors esperen que el 2022 sigui l’any en que es recuperi la normalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: