Diumenge, 2 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Pere de Riudebitlles presenta ‘Mil ocells de paper’ per fomentar la pau i la solidaritat

Homenatge a Sadako Sasaki, una noia japonesa que va poder escapar de l’impacte de la bomba d’Hiroshima, però que deu anys després va acabar morint d’una leucèmia provocada pels efectes de la radiació

Divendres Sant Pere de Riudebitlles va retre homenatge a Sadako Sasaki, una noia japonesa que va poder escapar de l’impacte de la bomba d’Hiroshima, però que deu anys després va acabar morint d’una leucèmia provocada pels efectes de la radiació. La iniciativa ha consistit en construir mòbils a partir de mil ocells de paper fets amb la tècnica japonesa de l’origami. Aquests cobreixen tot el sostre de l’última planta de l’espai cultural Cal Xerta i és una manera denunciar que el militarisme continui sent una amenaça per a tota la humanitat i per a la vida a la terra. Un dels organitzadors juntament amb Rosa Casanovas, Robert Long, explica que la idea va sorgir a partir del llibre ‘Mil ocells de paper’ de la Takayuki Ishii.

A la construcció dels mil ocells de paper va participar molta gent del poble i també de l’entorn paperer. L’alcalde de Sant Pere de Riudebitlles, Joan Llort, es mostrava satisfet de la gran participació per a aconseguir aquesta fita col·lectiva.

Seguint amb el projecte de recuperació del Centre d’Interpretació del Paper de Sant Pere de Riudebitlles de Cal Xerta s’ha volgut dur a terme aquesta iniciativa totalment lligada a la tradició paperera del municipi i, també, als valors de la pau i la solidaritat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: