Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Salut activa en fase 2 el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les onades de calor

També es demana extremar les precaucions davant les temperatures màximes.

Aquesta onada de calor afectarà sobretot a les comarques de ponent així com la Catalunya Central, però està previst que durant aquests dies, pràcticament la totalitat de les comarques de Catalunya estiguin en risc molt alt per l’onada de calor. Per la seva banda, el Sistema d’Emergències Mèdiques i el servei del 061 Salut Respon reforcen tot el seu equip operatiu per donar resposta a la situació. Per prevenir els possibles efectes d’aquestes temperatures màximes, Salut recorda a la ciutadania alguns consells d’autoprotecció. Cal protegir-se del sol i durant les hores de sol, tancar les persianes de les finestres on toca. També s’aconsella obrir les finestres de casa durant la nit, per refrescar-la. Si no es disposa d’aire condicionat, es pot mirar de passar les hores de més calor, o com a mínim dues hores al dia en llocs climatitzats. S’ha de reduir l’activitat física a les hores de més calor i beure força aigua.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: