Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’organista de la Capella Sixtina, Joan Paradell, ha ofert un concert a Vilafranca

L’Associació d’Amics dels Orgues de Vilafranca junt amb l’Associació Catalana de l’Orgue, han organitzat aquest dissabte un concert en el marc del 41é Cicle Els Orgues de Catalunya.

En aquesta ocasió amb un músic d’excepció, l’organista titular de la Capella Musical Pontifícia “Sixtina” del Vaticà, Joan Paradell.
El membre de l’Associació, Jonathan Carbó, explicava just abans de concert que els feia especial il·lusió que finalment hagi estat possible comptar amb la participació de Paradell, donat que la seva anterior actuació prevista a Vilafranca l’any passat va haver de ser suspesa a causa de la situació sanitària. També destacava la figura de l’organista igualadí.
Joan Paradell és, des del novembre de 2010, organista titular de la Capella Musical Pontifícia “Sixtina” i, per tant, l’organista oficial que toca en les celebracions litúrgiques presidides pel Papa i ha vingut a Vilafranca amb un repertori de música festiva d’autors italians.
El concert de dissabte a Santa Maria proposava un programa amb música d’orgue romàntic i contemporani d’autors molt diversos, destacant alguns interessants compositors italians des de final de segle XIX fins l’actualitat.
Com a mesures de protecció contra el Covid, l’aforament estava limitat. El concert era d’entrada lliure amb una aportació econòmica voluntària per contribuir al concert i al manteniment de l’orgue i comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, la Generalitat de Catalunya i la Parròquia de Santa Maria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: