Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’HCAP estableix que les visites pediàtriques als nounats es facin dins de l’habitació

L’HCAP estableix que les visites pediàtriques als nounats es facin dins de l’habitació

L’àrea materno-infantil de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès modifica les visites pediàtriques als nounats.

L’àrea materno-infantil de l’Hospital de Vilafranca dóna un pas més cap a la seva humanització. A partir d’ara, les visites pediàtriques als nounats es realitzen dins de l’habitació, amb la presència dels pares. Aquesta nova acció comporta un avenç en l’acreditació com a hospital IHAN (Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància), la qual garanteix un estàndard de qualitat en l’atenció al part i la lactància materna. L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès es troba en aquests moments en la primera fase per aconseguir aquesta certificació. Des de l’any 2012 el centre treballa de forma continuada per oferir qualitat en l’atenció al part i la lactància materna.
La humanització es va iniciar amb la remodelació de les instal·lacions de sales de naixement, adequant-les per poder atendre parts naturals, proporcionant intimitat en sales àmplies amb lavabos i dutxes, llits articulats, evitant que la dona hagués de canviar d’espai. Durant aquests últims anys, s’ha continuat incorporant accions que vetllen per establir bones pràctiques en l’atenció materno-infantil. Fa un any es va incorporar el contacte pell amb pell de la mare i el nadó en les cesàries, fet que ja es venia fent als parts naturals des de 2008, i fa uns mesos es va posar en marxa el circuit que convida a les parelles de les embarassades a entrar a quiròfan durant els parts per cesària programada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: