Dimarts, 19 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’exposició del Ball de Foc es pot visitar fins el 5 de setembre al Claustre de Sant Francesc

El proper 1 de setembre es farà un acte simbòlic tal i com es va fer pel Diabòlic. Serà a les 21h i estarà retransmès en directe per Penedès TV.

Dissabte es va inaugurar al Claustre de Sant Francesc l’exposició ‘Ball de Foc: Història, orígens i evolució’. Es tracta d’una exposició documental sobre els orígens del Ball de Diables, del Correfoc i del Ball de Foc. La mostra ja es va exposar l’any passat a la Capella de Sant Joan, l’únic canvi és l’indret i que tot estarà més espaiat. Ho explica el cap de colla del Ball de Diables, Martí Parellada.

A l’exposició es poden trobar els personatges que protagonitzen el Ball de Foc com l’alquimista Silè i els Nyokiis. Així com també s’hi poden veure vestuaris de diferents èpoques i dissenys, fotografies i alguna roda de foc.
Tota l’exposició està amarada del so i la música de La cançó del Ball de Foc, enregistrada pel grup Filibusters i amb la qual acaba l’espectacle piromusical del Ball de Foc cada any a la Plaça Jaume I. L’exposició es pot visitar al Claustre de Sant Francesc fins el 5 de setembre.
D’altra banda, com que per segon any consecutiu no es podrà celebrar el Ball de Foc, el proper 1 de setembre es farà un acte simbòlic tal i com es va fer pel Diabòlic. Serà a les 21h i estarà retransmès en directe per Penedès TV.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: