Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les colles que actuen per Sant Fèlix esperen en candeletes poder fer un pilar de cinc

Queden sis dies per Sant Fèlix i el món casteller està pendent de veure la imatge de quatre colles grans fent pilars de cinc en una mateixa plaça.

Aquest dimarts al matí estaven pendents encara de la decisió del Procicat, però tothom té coll avall que el dia 30 d’agost es veuran els pilars. Aquest acte d’homenatge a la Diada de Sant Fèlix tindrà lloc a porta tancada a la plaça de la Vila amb presència d’integrants de les colles asseguts en cadires i distància de seguretat. Per acompanyar la transmissió en directe de l’acte Penedès TV ha enregistrat una tertúlia amb els quatre caps de colla, en la que expliquen les vivències de més d’un any sense castells. En el transcurs de l’enregistrament d’aquest programa hem pogut conèixer les opinions dels protagonistes. El cap de colla de la Vella de Valls, Albert Martínez, explica que no serà fàcil arrossegar la gent per fer un pilar.
Les colles han viscut amb vertigen l’aturada de l’activitat castellera i els canvis continus amb les diferents onades, que els han impedit assajar.

Els castellers han viscut com han pogut el fet de no poder portar castells a plaça i els responsables de les colles han fet mans i mànigues per mantenir l’esperit de cohesió de les colles. Ara, amb l’evolució de la vacunació i veient com altres àmbits, com pot ser el de l’esport, ja obren les seves activitats, estan convençuts que ja es poden fer castells.

Per Sant Fèlix no hi haurà castells, però les colles esperen que ben aviat ja es puguin donar les condicions per assajar-los. Malgrat tot saben que amb el coronavirus es fa difícil fer previsions de futur.

El cap de colla de la Vella de Valls coincideix plenament amb el vilafranquí Sisco Benet i afegeix que sigui com sigui a finals de setembre han de començar els assaigs.

Com sigui, enguany per Sant Fèlix es veuran com a màxim pilars de cinc. Serà en un acte emotiu el dilluns vinent a les 12 de migdia en un acte que s’oferirà en directe per Penedès TV i Ràdio Vilafranca i que es podrà veure també per tot Catalunya a través de la Xarxa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: