Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament de Vilafranca engega una campanya per garantir la convivència entre bars i veïnat

Aquesta campanya ha començat al barri de la Girada però la intenció és extrapolar la iniciativa a altres zones de Vilafranca on eventualment puguin sorgir problemàtiques semblants.

L’Ajuntament ha iniciat aquest dilluns una campanya informativa adreçada als establiments d’hostaleria per tal que aquests es comprometin a un comportament respectuós amb el veïnat i al compliment de la normativa vigent. La campanya, engegada per les regidories de Convivència i Ciutadania i de Seguretat Ciutadana, consisteix en visites a tots els establiments que disposen de terrasses i se centrarà primerament a la Rambla de la Girada. Ho explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort.

En la visita a bars i restaurants, la policia local de Vilafranca està informant de les bones pràctiques a seguir per tal de garantir el descans dels veïns i veïnes. Montfort enumerava algunes d’aquestes mesures. Als establiments se’ls demana que signin una carta de compromís envers el civisme i la convivència, en la qual es comprometen a un seguit de bones pràctiques. Els locals que signen aquesta carta de compromís també reben un adhesiu que poden enganxar al vidre de l’establiment amb el lema “Jo facilito la convivència. Fes-ho tu també!”. El bar El Barco és un dels establiments als quals ja s’ha informat. L’Anik Shikh (es pronuncia Shaik) explica les consignes que els hi han donat.
Shikh està d’acord en que es tiri endavant aquesta campanya.

La campanya ha nascut arrel de les reunions mantingudes entre l’Associació de Veïns i Veïnes i l’Associació de Comerciants de la Girada, una representació dels establiments d’hostaleria i l’Ajuntament. Com a conseqüència de les molèsties ocasionades al barri durant la nit en els darrers mesos es va crear la Plataforma de veïns i veïnes en defensa de la pacificació del barri. La plataforma ha demanat en un parell d’ocasions a l’Ajuntament, segons ens han explicat els seus membres, que apliqui mesures més contundents com reduir els horaris de tancament dels establiments a les nits, aturar l’obertura de nous bars al barri o limitar l’ocupació de la via pública per part de les terrasses, entre altres. Aquesta plataforma ha manifestat la seva disconformitat amb la campanya iniciada per l’ajuntament per considerar-la insuficient.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: