Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’acte solemne de Sant Fèlix ha estat acompanyat d’unes actuacions musicals de gran nivell

Aquest dilluns al vespre es va repetir dins de la Basílica de Santa Maria l’Acte Solemne de Sant Fèlix que es va idear l’any passat.

Per segon any consecutiu la Festa Major de Vilafranca s’ha quedat sense l’Entrada de Sant Fèlix per culpa de la pandèmia i aquest dilluns al vespre es va repetir dins de la Basílica de Santa Maria l’Acte Solemne de Sant Fèlix que es va idear l’any passat amb molt d’encert. La novetat d’aquest any ha estat afegir-hi al principi l’actuació del Ball de la Moixiganga que va representar tots els quadres dels Misteris de la Passió. Tot seguit va ser el torn de l’actuació del Ball Solemne de l’Àliga, un dels moments brillants de la nit amb música del malaurat Miquel Benito.

Després va ser el torn de la processó simbòlica. Pel passadís central des de l’altar els administradors del 2011 portaven el Sant cap a la porta principal de la basílica. Davant la imatge hi havia dos representants de la Moixiganga amb ciris i darrera els administradors del 2021 amb el pendó i els administradors del 2019 amb les atxes. Pels passadissos laterals els acompanyaven una parella de representants de cada ball del seguici festiu. Quan el Sant va arribar a la porta es va tombar la imatge mirant a l’altar i a fora van esclatar 21 coets voladors. Aleshores la imatge del sant va tornar pel passadís central cap a l’altar i els dos representants dels balls, falcons i colles també van anar cap a l’altar pel passadís central. Tot això acompanyat amb la música de Miquel Benito interpretada magistralment a l’orgue per Jonathan Carbó i a la gralla per Jordi Mestres.

Tot seguit començava la darrera Novena amb unes paraules de mossèn Xavier Aymerich reivindicant els castells i la cultura popular.

La directora de cants a la Novena va ser l’Àngels Guardiet, Daniel Sancho va llegir un text de la ‘Fratelli tutti’, Maria Antònia Martí el poema ‘Sant Fèlix i Vilafranca’ d’Antoni Massanell, i les pregàries el Fèlix Sellarès.

Com sempre l’acte va acabar amb el Cant dels Goigs, dirigit per Xell Montserrat i finalment un dels moments més brillants va ser la llibertat d’orgue del Toc de Castell per part del Jonathan Carbó.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: