Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La regió Sanitària Metropolitana Sud té una incidència més gran de Covid a les residències

L’Alt Penedès forma part de la regió Metropolitana Sud.

Un total de 174 centres residencials de serveis socials de Catalunya tenen a dia d’avui algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents. D’aquests 129 són centres de gent gran. Hi ha 815 residents que són casos confirmats de covid, un 1,4% del total. La gran majoria són asimptomàtics o tenen símptomes lleus de coronavirus. Al llarg de la darrera setmana de juliol hi ha hagut 73 defuncions de residents per covid19 i 78 ingressos hospitalaris. A data 26 de juliol, del total de 160 residències de la Regió Metropolitana Sud, que inclou també l’Alt Penedès, hi ha 52 centres en vermell, això és, amb casos actius de covid-19, aparició de nous casos i brot en investigació. De fet es tracta de la regió sanitària amb major incidència, i suposa un terç del conjunt de Catalunya. Recordem que fa 10 dies els departaments de Salut i Drets socials van incrementar la protecció a les residències amb una intensificació de l’actual protocol. S’ha incrementat les PCR setmanals als professionals no vacunats, fins ara es feia 1 PCR setmanal i a partir d’ara se’n faran 3. Pel que fa als professionals vacunats, se’ls hi farà una PCR per setmana. El nou document també contempla disminuir de 2 a 3 el nombre de visitants simultanis, que hauran de realitzar-se un test ràpid d’antígens i seguir les normes de protecció habituals durant la visita. El nou document també inclou la recomanació que les visites als residents les facin preferentment persones vacunades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: