Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La plaça de la Vila torna a veure aixecar pilars

L’acte falconer i casteller d’aquest diumenge migdia ha permès veure un cop més com s’aixecaven pilars a la plaça de la Vila.

Després dels pilars d’entrada a plaça, els Falcons, els Castellers de Vilafranca, els Xicots de Vilafranca i la Colla Jove han alçat els seus pilars davant d’un públic integrat per membres de les colles.

El moment ha estat especialment emotiu després de tant de temps sense activitat castellera i falconera.

Els Verds han aixecat un pilar de cinc, els Xicots i la Jove han aixecat pilars de quatre i els Falcons, un pilar de quatre aixecat per sota que han girat perquè el veiés bé tota la plaça.

Membres de les colles han mostrat una pancarta amb el lema ‘Festa sí, lluita també. Exigim l’amnistia total. Lluitem per la república popular. Sas Absolució’.

En acabar hi ha hagut un llarg i emotiu aplaudiment i els companys que estaven oferint l’acte en directe per Penedès TV i Ràdio Vilafranca han recollit les reflexions dels responsables de les colles.

Les colles castelleres de la diada de Sant Fèlix tornen demà a la plaça però en un acte reivindicatiu davant la negativa del Procicat a la proposta d’aixecar-hi pilars de cinc.
El cap de colla dels Verds, Sisco Benet, expressava la seva indignació.

L’acte de la diada de Sant Fèlix i la roda de premsa posterior que es farà per valorar la situació es podran seguir en directe per Ràdio Vilafranca i Penedès TV.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: