Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Diputació realitza un estudi sobre el trànsit i zones d’aparcament de la Granada

La Diputació realitza un estudi sobre el trànsit i zones d’aparcament de la Granada

Un treball que té per objecte fer una diagnosi del funcionament de la circulació i l’aparcament.

També el plantejament de propostes per a la millora de la mobilitat i la gestió de les zones d’aparcament al centre urbà de la població. La diagnosi realitzada conclou que, tenint en compte les places existents en calçada i en guals privats i el nombre de vehicles censats, la Granada no presenta dèficit de falta de places d’aparcament. Només en zones molt puntuals, com al casc antic, es registra un dèficit infraestructural però aquesta mancança és coberta amb places lliures dels carrers del seu entorn. Els principals problemes detectats al municipi estan relacionats amb la indisciplina dels conductors en indrets com a l’Avinguda de Catalunya, on els vehicles estacionen als dos costats i sobre la vorera, dificultant el creuament dels vehicles en els dos sentits, malgrat que a pocs metres sovint hi places buides.
També al nucli antic s’aparca indegudament a la plataforma única mentre que les places expressament habilitades per estacionar romanen buides. Així mateix, a l’accés a l’Escola Jacint Verdaguer, es produeixen infraccions recurrents a les hores d’entrada i sortida dels escolars, tot i que també hi ha una bossa d’aparcament molt propera.
Com a resposta als principals problemes identificats, el conjunt de propostes plantejades a l’Estudi fan especial èmfasi en la regulació i la millora de la senyalització. Així, la proposta és reforçar la senyalització de prioritat de vianants al nucli antic on tot l’àmbit compta amb plataforma única, de recent construcció. També i per tal de millorar la mobilitat i la seguretat viària a l’entorn de l’Escola Jacint Verdaguer es proposen canvis de sentits de circulació en alguns trams de carrers per impedir el pas dels vehicles i l’estacionament indegut als itineraris d’accés de l’alumnat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: