Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La diada castellera de Sant Fèlix, pendent del Procicat

Quan falten menys de 15 dies per Sant Fèlix, encara no està clar què és el que passarà a la plaça de la Vila.

Algunes veus no volen descartar els castells, altres veuen més factible que cada colla faci un pilar i, fins i tot alguns, des del punt de vista sanitari ho veuen poc recomanable. El debat està servit. I la decisió final està a mans del Procicat.

La diada de Sant Fèlix és una cita ineludible al calendari casteller. Genera molta expectació entre vilafranquins i penedesencs, però també és una data marcada en vermell per a la resta de colles d’arreu del país. Quan falten pocs dies per la jornada, ni els mateixos Administradors de la Festa Major tenen clar què es podrà fer i què no. En parla Pere Nin.

Tot i que no hi ha res segur, hi ha diverses opcions sobre la taula. Es podrien veure castells o pilars. Ara bé, a hores d’ara no hi ha autorització ni per una cosa ni per l’altra. El que ha estat cap de plaça de la Diada de Sant Fèlix en els darrers anys, Jordi Bertran, descarta veure cap castell a la plaça de la Vila el proper 30 d’agost.

Malgrat això, els Verds no descarten res. Ho explica el president dels Castellers de Vilafranca, Carles Mata.

El gestor cultural i cap de plaça Jordi Bertran critica la doble vara de mesurar entre els festivals de música i els castells.
En aquest sentit, Mata reclama que el pla sectorial de Cultura inclogui un apartat específic pels castells.

Recalquen que el que s’ha establert per altres entitats i grups cultural, no serveix per l’àmbit dels castells.

El Dr. Jaume Padrós, com a president del Col·legi de Metges de Barcelona, insisteix que és vital que tothom porti mascaretes, estigui vacunat i que els test d’antígens en aquesta circumstància no serien del tot vàlids. Pardós recalca que en una actuació castellera hi ha contacte de diverses bombolles i això no és compatbile amb la seguretat sanitària.
Padrós entén la il·lusió que genera una diada castellera com la de Sant Fèlix, però insisteix que cal ser imaginatius, comprendre que la situació és excepcional i crítica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: