Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Entre gener i febrer estaran acabades les obres de restauració de la coberta de Santa Maria

La fase principal de les obres de la teulada de Santa Maria va començar el mes de juny i continuen a bon ritme.

Aquesta setmana i la vinent estan aturades per la celebració de la Festa Major però Josep Maria Feliu, un dels responsables de la Comissió Santa Maria 2020, assenyala que avancen dins del que estava previst i que estaran finalitzades entre gener i febrer del 2022.
Aquesta setmana i durant els dies de la Festa Major es munta una parada a la façana lateral de l’església per la venda dels números de loteria de Nadal i merxandatge que ajuden al finançament de les obres.
També, com en els darrers anys, està en marxa la campanya apadrina una teula. Ara fa un any van finalitzar les obres de restauració del primer tram de la teulada de la basílica de santa Maria i el 25 de juny es van iniciar les obres que ara estan en marxa i que han de completar la resta de la teulada.
Les parròquies de Vilafranca van aconseguir accedir a un fons Feder de la Unió Europa per a les obres de restauració de la basílica de Santa Maria. La quantitat assignada de 392.000 euros, correspon a la rehabilitació de la façana sud que ja estava realitzada i de la coberta, de la qual ja se n’havia executat ja un terç. Per això aquesta subvenció permet afrontar la part restant fins acabar les obres de la coberta, i encara hi haurà pendents altres fases com la façana nord, la façana principal o l’interior.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: