Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els versos dels Diables criden a una ‘revolta popular’ per reivindicar la cultura al carrer

El versos dels Diables començaven a les dues del migdia després de la representació de l’acte sacramental.

Ho feien amb la música de ‘2001’ i la diablessa entrant a la plaça amb una cadira i una entrada pels actes de la festa major. El primer vers ha criticat les dificultats per aconseguir lloc en molts dels actes de la festa.

Els pregoners han rebut la seva dosi de sàtira però també els elogis per part dels Diables.

Per la seva part, els administradors han tingut dedicat un vers que simulava un videojoc ple de proves i complicacions com han estat aquests dos anys.

Els Diables també han demanat un «aplaudiment com cal» al quintet per tot l’esforç que estan fent.

La colla ha tingut un moment de record pel Jordi Figueras Roma, que va morir en un accident d’helicòpter al juliol de l’any passat. Han despenjat una pancarta amb el lema ‘Roma – Amor’. Un moment que arrencat un emotiu aplaudiment de la plaça. També han recordat altres vilafranquins que ens han deixat aquest any com Mònica Hill o Miquel Benito.

Els Diables també han dedicat un dels seus versos al director de Ràdio Vilafranca i Penedès TV, Joan Beumala, amb performance inclosa.

Després, els Diables han despenjat una pancarta amb el lema ‘Procicat sit and talk’ abans de dedicar un vers a la repercussió que van tenir les aglomeracions del 29 d’agost del 2020 a Vilafranca. Era l’excusa per carregar contra l’alcalde Pere Regull.

Durant els versos hi ha hagut espai per a la reivindicació política i crits de Sas Absolució. A més un dels versos ha tractat sobre la violència masclista i la lgtbifòbia animant a plantar cara davant d’aquestes actituds.

Per acabar, els diables han muntat una barra de bar dalt l’escenari i han simulat un festival. El vers, protagonitzat per l’Àngel i el Pelegrí, ha posat de manifest la disparitat de criteris pel que fa a les restriccions sanitàries quan es tracta de cultura popular al carrer o quan es tracta d’iniciatives privades.

Els versos han donat pas a l’actuació dels Falcons de Vilafranca que, a diferència de les colles castelleres, sí han pogut fer les seves construccions tot i que amb menys efectius i dividits en dos grups de 25 persones.

Els Falcons han aixecat dues escales de sis, deu pilars de 3, dues pires 5×4, quatre ventalls i dos pilars de 4.

L’actuació falconera ha clos la segona part de l’exhibició que començava amb les Panderetes i continuava amb Pastorets, Cercolets, Ball Pla, Figuetaires, Bastoners i Panderos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: