Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els paradistes del mercat del dissabte a Vilafranca preveuen un agost amb poques vendes

De moment l’estiu d’aquest 2021 està sent molt diferent al de l’any passat, on les restriccions i el confinament van fer baixar molt l’activitat.

Aquest passat dissabte l’ambient al mercat de Vilafranca era similar al que s’ha estat vivint tot aquest estiu. Les sensacions són que aquesta cinquena onada no s’ha notat en quan a afluència i vendes al mercat. José Blanco, que té una parada a la plaça de la Vila, comentava que des del seu punt de vista no s’està notant gaire l’impacte d’aquesta cinquena onada pel que fa a l’afluència de clients.

Aquest estiu està funcionant, de moment, amb una certa normalitat tot i la situació sanitària encara marcada per el coronavirus. Blanco remarca que la davallada es notarà aquest mes d’agost, un fet ja habitual en marxar la gent de vacances.

La sensació la comparteix el Joan Alemany, que en el seu cas te una parada a la plaça de Sant Joan. Remarca que l’any passat l’estiu va ser molt pitjor, i que aquest de moment l’afluència de compradors ha estat constant.

El fet que enguany de moment no s’han aplicat confinaments perimetrals ha permès que des dels municipis propers a Vilafranca es mantingui el costum d’acostar-se el dissabte al mercat, i per tant considera que la cinquena onada no els ha afectat les vendes.

Com a punt positiu d’aquesta situació, apunta que la sensació és que hi ha més interès per els productes de proximitat, però també es nota que la gent passeja menys per el mercat i van més directament a comprar.

Pel que fa a aquest mes d’agost, coincideix en el fet d’apuntar que sempre és una temporada fluixa a Vilafranca que s’allarga fins a la tornada dels infants a l’escola.

El cap de setmana passat era el darrer de mes de juliol, i la previsió és que aquest proper dissabte, el primer que hi haurà mercat el mes d’agost, ja es noti una menor afluència al mercat del dissabte de la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: