Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mes de juliol s’ha tancat amb una forta baixada de l’atur a l’Alt Penedès

En aquests moments hi ha una xifra de 5.511 aturats a la comarca, molt semblant a la que hi havia el mes de març del 2020, quan va començar la pandèmia.

En concret al conjunt de l’Alt Penedès s’ha reduït l’atur en 444 persones respecte del mes de juny. A Vilafranca la baixada ha estat de 206 persones i en aquests moments hi ha 2.256 aturats. A Sant Sadurní d’Anoia són 489 aturats amb una reducció de 43 persones respecte del mes anterior. Als Monjos hi ha 413 persones als registres de l’atur, 14 menys que al juny i a Gelida l’atur ha baixat en 21 persones amb un total de 426 aturats registrats a 31 de juliol.
Amb aquestes dades el director de l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, Isidre Also, assenyala que cal tenir en compte que tot i la bona notícia de la baixada d’aturats, també la població activa està baixant.
Si es comparen les dades d’atur amb les del mes de juliol de l’any passat la millora de la situació és notable. Ara hi ha un 14% d’atur menys. En un to positiu Also destaca la fortalesa de l’economia de la comarca.
Also destaca que la situació positiva de l’Alt Penedès es deu a la seva economia diversificada i la potència del sector industrial. També amb una perspectiva molt positiva apunta que els indicadors generals de Catalunya, si la pandèmia no ho esgavella, assenyalen un període de cinc anys d’expansió econòmica.
En relació a les dades d’atur, l’Alt Penedès ha tingut uns resultats positius en el darrer mes com ha estat també en el conjunt de Catalunya que ha tancat amb 37.548 persones menys sense feina en comparació amb el mes de juny. En total hi ha 408.314 persones aturades registrades, un 13% menys que fa un any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: