Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Cor Jove Nacional de Catalunya ha preparat a Vilafranca el seu segon treball discogràfic

El disc, de música sacra catalana contemporània, inclourà dues obres encarregades pel cor a Joan Magrané i Bernat Vivancos.

L’auditori municipal de Vilafranca ha acollit aquesta setmana, de dilluns a dimecres, l’enregistrament del que serà el segon disc del Cor Jove Nacional de Catalunya, un projecte formatiu d’excel·lència organitzat pel Moviment Català amb el suport dels departaments de cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona.
Després d’un llarg encontre d’estiu, que ha portat el Cor a Eslovènia, al festival Europa Cantat, i al Festival de Música Antiga dels Pirineus, els 32 nois i noies que integren la formació coral s’han retrobat ara, de nou sota la direcció del vilafranquí Pere Lluís Biosca, per gravar part del repertori que han ofert al llarg de la gira de concerts.
Biosca parla de la dificultat del treball que s’ha fet a Vilafranca.
Mercè Cano, presidenta del Moviment Coral Català que és l’impulsor del cor, ens explica les seves característiques.
L’enregistrament, que produeix l’editorial Ficta, s’està duent a terme amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i amb un protocol de prevenció de la Covid-19 molt estricte, amb proves PCR prèvies i tests d’antígens.
L’alcalde en funcions, Aureli Ruiz, destaca que s’hagi escollit Vilafranca per una activitat com aquesta.
I la regidora d’Ensenyament, Xell Montserrat, remarca la importància del projecte educatiu vinculat a un equpament cultural de Vilafranca.
El treball inclou un repertori de música sacra catalana contemporània que inclou dues obres d’estrena de Joan Magrané i Bernat Vivancos, dos dels compositors catalans més internacionals, a més a més d’obres de Mariona Vila i Albert Guinovart.
El disc està previst que pugui veure la llum a principis del 2022, moment en el qual el Cor Jove Nacional de Catalunya té programat tornar a Vilafranca per oferir aquest mateix repertori en concert, amb data encara pendent de confirmació, en la que serà una de les últimes actuacions en directe de l’edició 2021.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: