Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Rosario Palomino i Aleix Renyé tanquen el cicle sobre l’us social del català d’Òmnium

El divendres passat a l’Auditori del Vinseum de Vilafranca Òmnium Cultural va tancar el cicle ‘Ús social del català’ amb l’últim dels quatre actes previstos.

En aquesta ocasió es parlava sobre la funció de la llengua catalana com a eina de cohesió de la societat i comptava amb la psicòloga Rosario Palomino i el periodista Aleix Renyé.
La Rosario es defineix com a ‘catalana nascuda al Perú’. És psicòloga, activista i fa més de 30 anys que viu a Catalunya. És la promotora de la campanya ‘No em canviïs la llengua’, per a conscienciar als catalanoparlants a no canviar de llengua al dirigir-se a altres persones.
L’Aleix Renyé és periodista nord-català i ha exercit a Catalunya Nord en mitjans com Ràdio Arrels, el setmanari El Punt Catalunya Nord i la revista satírica El Fiçó. Va ser el primer corresponsal a Perpinyà de Catalunya Ràdio i Rac-1. És autor del llibre “Catalunya Nord. La llesqueta del septentrió” on explica la situació lingüística i la persistència de la catalanitat en aquella part de Catalunya inclosa a l’estat francès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: