Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Positius entre monitors obliguen a confinar grups de manera preventiva a Vilafranca

Algun cas positiu entre els monitors, i algun altre de contacte estret amb positiu, han obligat a confinar de manera preventiva algun grup d’infants, que de moment no han registrat positius.

Els organitzadors dels Casals d’Estiu a Vilafranca estant pendents de l’evolució de casos que es van donant, com passa arreu de Catalunya, entre els joves que son els que conformen la gran majoria d’equips de monitors.

Tant des del Consell Esportiu de l’Alt Penedès, que gestiona activitats en diferents punts de la comarca amb més d’un miler d’infants, com per exemple des de la Societat La Principal El Casal, que gestiona un vintena de grups en el programa ‘Som estiu’ es viu la temporada gairebé al dia a dia.

Pep Besolí, secretari tècnic del Consell Esportiu de l’Alt Penedès, explica que en la setmana que porten funcionant han tingut algun cas de positiu i de contacte estret entre els monitors. Una situació que està trastocant les planificacions i amb l’esperança que no vagi a més.

Besolí remarca que segueixen tots els protocols que els marquen des de Salut. En el cas d’un monitor que doni positiu, s’ha de confinar tot el grup.

Des del CAP es va fer PCR amb els infants del grup afectat, que va donar negatiu. Tot i això el grup s’ha confinat i es retornen els diners a les famílies.

Les previsions a l’inici dels casals era del tot positiva, i en el cas del Consell tenen més infants i monitors que altres anys. Besolí però, considera que ara per ara tampoc hi ha res gaire clar.

Una situació similar es viu al ‘Som estiu’ del Casal La Principal. Salvador Casals, gerent de l’entitat, comenta que estan extremant les mesures de prevenció, i que dimarts van fer prova d’antígens a tot l’equip de monitors. Han decidit que a partir d’ara, ho faran cada dilluns.

En el seu cas ja treballen en grups aïllats per tal de poder controlar qualsevol incidència de la millor manera. Mirar de treballar amb la màxima responsabilitat.

Malgrat tot esperen tenir un bon estiu. En aquests moments dels 20 grups que tenen en actiu, n’hi ha un que es troba confinat de manera preventiva. Una incidència doncs, ara per ara, relativament baixa.

Finalment recollim també que dilluns l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos anunciava que suspenien tots els torneigs d’estiu infantils que s’organitzaven des de l’àrea d’Esports. Com explica l’alcaldessa Imma Ferret, la decisió s’ha pres després de detectar dos casos en equips diferents de joves entre 14 i 18 anys.

Per contra, es mantenen els campus esportius que organitzen algunes entitats del municipi, i també el Casal d’Estiu ja que és més senzill fer-ne el control.

Des de l’Ajuntament han considerat que davant l’elevada incidència de casos que s’estan donant a la comarca, calia actuar amb prudència. Ferret recorda que les mesures de prevenció s’han de mantenir.

Els Casals estan en aquest moments en la seva segona setmana, i l’esperança és que es pugui anar controlant la situació per anar mantenint les activitats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: