Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’obertura de la franja de vacunació contra la Covid a totes les edats col·lapsa el sistema

Ahir es va anunciar aquesta decisió, i ja des del primer moment es va comprovar que hi havia una alta demanda que va col·lapsar el sistema i que dificulta poder trobar hora a Cal Figarot.

Aquest dijous al matí l’afluència es mantenia constant a la seu de Cal Figarot, on segons ens comentaven els responsable del punt de vacunació ja havien rebut alguna persona de les franges d’edat més baixa que havien pogut aconseguir cita a causa d’alguna renúncia de darrera hora de cites que ja estaven assignades.

La tònica però, és tenir dificultats per aconseguir hora per vacunar-se després de l’anunci ahir de l’obertura a totes les franges a partir dels 16 anys. Aquest matí mateix era pràcticament impossible aconseguir cita a Cal Figarot, que no apareixia entre les possibilitats, tot i que també és cert que la situació va canviant de manera constant a mida que passen les hores. En funció de les vacunes que van arribant als centre i les hores ja assignades per a segones dosis, es van obrint noves cites per a les primeres.

A l’Alt Penedès més de 40.000 persones ja han rebut la pauta completa de vacunació, el que representa un 37’5% de la població, mentre que la primera dosi s’ha subministrat a més de 57.000 ciutadans, prop d’un 53% de la comarca.

Entre els més joves hi ha consciencia que cal vacunar-se, però constaten que ara per ara és complicat trobar hora per fer-ho. El Joan Santacana, té 19 anys i es veí de Sant Martí Sarroca.

Tot i això considera que és important poder-se vacunar.

La dificultat per trobar lloc per vacunar-se a Vilafranca la constata també la Judit Martínez, de 18 anys, que diu està a l’espera de poder-ho fer.

Considera també que els joves estan conscienciats de la importància de vacunar-se i en el seu cas considera que és bàsic per poder controlar la Covid.

En un sentit similar la Berta Insenser, també de 18 anys, explica que tant ahir com avui dijous ha estat provant de trobar hora per vacunar-se a Vilafranca però que no ha estat possible.

Remarca que cal seguir mantenint les mesures de prevenció fins que es pugui vacunar, i ser conscients que el virus no ha desaparegut.

Des del sistema sanitari valoren molt positivament aquesta resposta majoritària de la gent més jove que es pot vacunar, ja que l’objectiu és vacunar el màxim de població possible. Rosa Cañestro és la directora del CAP Vilafranca Nord.

En aquests moments, explica Cañestro, la pressió assistencial s’ha traslladat a la Primària, ja que creix la demanda de PCR i controls de contactes estrets. Explica que en les darreres setmanes es detectava un cas gairebé de manera esporàdica, i que per contra aquesta setmana ja han detectat 10 casos.

Davant d’aquesta situació referma que cal no abaixar la guàrdia, i recorda que el punt de vacunació de Cal Figarot és obert de dilluns a diumenge.

A Cal Figarot s’hi vacuna gent d’arreu del territori català, no només de Vilafranca i comarca, i els responsables d’aquest centre de vacunació reconeixen que el ritme és constant durant tot el dia.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: