Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’augment de casos Covid provoca 51 ingressos als hospitals del Consorci Alt Penedès Garraf

Aquest dimarts als centres del Consorci Sanitari Alt Penedès Garraf hi ha ingressades 51 persones per coronavirus. Una xifra que ha anat augmentant després de setmanes més tranquil·les.

Els Hospitals del Consorci comencen a notar l’augment de pacients Covid, però encara es troben lluny de la saturació, segons explica el doctor Jaume Prat, director mèdic transversal del Consorci. Prat apunta que fa uns dies tothom pensava que la situació anava a millor, i que aquest estiu seria més tranquil. De fet als hospitals del Consorci pràcticament no hi havia malalts amb Covid a la UCI i els casos anaven a la baixa. Però tot ha canviat en les dues darreres setmanes.

En aquests moments hi ha 3 pacients ingressats a la UCI per Covid, dos dels quals correspondrien a aquesta cinquena onada. A més, el doctor Prat explica que es tracta de pacients més joves, amb una mitjana d’edat al voltant dels 41 anys.

Des del Consorci apunten que aquesta cinquena onada s’està comportant de manera diferent a les altres, i que per tant els models matemàtics que s’aplicaven per fer previsions no serveixen. El doctor Prat comenta que pensaven que aquesta setmana ja estarien en una fase d’estabilització, però es continua a l’alça. Davant d’aquesta situació la previsió és haver d’ingressar més malalts.

A Vilafranca per exemple poden acollir-ne 8 més, obrint una nova planta Covid per arribar a un total de 24 ingressats si cal.

Tot i això, no es preveu quedar col·lapsats, ja que els malalts actuals tenen una evolució menys greu que en onades anteriors i necessiten menys dies d’hospitalització.

En aquests moments, en el cas de Vilafranca s’ha hagut de tancar un quiròfan a causa de l’obertura de la nova planta Covid. El doctor Prat però recorda que normalment a l’estiu ja es redueix l’activitat d’intervencions.

Recordem que els hospitals del Consorci ja han restringit des del cap de setmana passat les visites i els acompanyants a les persones ingressades com a mesura preventiva davant l’expansió del virus d’aquestes darreres setmanes, i recorden que cal continuar mantenint i extremant totes les mesures ja habituals de neteja de mans, mascareta i distància.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: