Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès perd 281 empreses l’any 2020 a causa de la Covid, segons un informe de la Cambra

Aquesta setmana la Cambra de Comerç de Barcelona ha fet públic un estudi relatiu a l’impacte econòmic que la Covid ha tingut en el teixit empresarial el passat 2020.

Un estudi on es recullen també dades relatives a l’Alt Penedès, i que posa de manifest que arran de la pandèmia la comarca va perdre un 8.1% del seu teixit empresarial. Concretament serien 281 empreses. Aquest tant per cent és un xic més elevat del que es registra a nivell català, del 7’9%; mentre que es trobaria un xic per sota del de la demarcació de Barcelona, situat en el 8’4%.

El president de la cambra a l’Alt Penedès, Ramon Giró, apunta que a desembre de 2019 hi havia registrades cotitzant 3.453 empreses a l’Alt Penedès, mentre que a desembre de 2020 la xifra era de 3.172.

Giró comenta que els sectors més afectats a la comarca han estat els relacionats amb els serveis, i que esperen que a mida que es pugui anar reactivant la mobilitat també es pugui anar recuperant l’activitat econòmica que s’ha vist afectada.

Des de la Cambra remarquen que en el cas del Penedès es tractaria majoritàriament de petites i mitjanes empreses, en molts casos ja segurament amb dificultats i que no han pogut suportar prop de 18 mesos de condicions molt complicades per tots els negocis.

Tot i això Ramon Giró destaca que hi ha certs sectors que han pogut respondre millor a las circumstàncies que s’han anat donant.

Ara, expliquen des de la Cambra, caldrà veure també com arriben i a què es destinen els fons europeus Next Generation que han d’ajudar a la reactivació econòmica també a la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: