Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Ruta del VI del Penedès és la més visitada de tot l’estat any 2020, segons dades d’ACEVIN

Són dades que s’extreuen de l’estudi elaborat per l’Observatori Turístic de Rutes del Vi d’Espanya, i que recullen que malgrat la pandèmia 132.000 persones van visitar la Ruta del Vi del Penedès.

L’estudi encarregat per l’Associació Espanyola de Ciutats del Vi, ACEVIN, recull que l’efecte de la pandèmia en el turisme enològic va ser també força dur, i va frenar la tendència a l’alça dels darrers anys. El sector ha registrat un descens de visitants a nivell general del 73’5%, amb una repercussió econòmica que ha significat també un descens similar.

En aquest context, i segons recull l’estudi, la Ruta del Vi del Penedès ha estat la més visitada durant el 2020, amb més de 132.000 visitants. Per darrera la segueixen la Ruta del Vi i el Brandy de Jerez amb 99.000 visitants; i en tercer lloc la Ruta del Vi Ribera del Duero amb gairebé 95.000. En relació a les visites als Museus, els primers llocs els ocuparien els de les Rutes del Vi de Calatayud, Penedès i Ribera del Duero.

Com a dada positiva, de l’estudi se’n desprèn també que els mesos d’estiu quan no hi havia tanta restricció en els viatges nacionals, les visites a les rutes vinícoles es van recuperar. Per tant l’enoturisme es va identificar com una oferta segura.

Les expectatives per aquest estiu son, en principi, positives sobretot centrades també en el turisme interior.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: