Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La guia d’activitats del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat inclourà nous àmbits

La guia d’activitats del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat inclourà nous àmbits

El Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès-Garraf presenta la guia d’activitats del curs 2021-22.

El programa inclou diverses novetats en relació a l’edició del curs passat, estrenant dinàmiques de grup i incorporant nous àmbits de treball.

Així, el proper curs es proposen tallers per conèixer i reduir el malbaratament alimentari com ‘Anem a comprar’ per a cicle inicial i mitjà, i ‘Els aliments, del camp a la taula’, adreçat a l’ESO, en què es treballarà l’elaboració de menús saludables i el cicle de vida dels aliments.
Pel que fa a l’apartat de gestió forestal, la Mancomunitat compta amb el suport de la Diputació de Barcelona per impulsar formacions sobre el canvi climàtic i els recursos que ens ofereix el bosc. Una de les activitats és ‘Els guardians del bosc’, adreçada a alumnes de 5è i 6è de primària, que aborda la necessitat d’apostar per les fonts d’energia renovable i un nou model energètic.

L’excepcionalitat causada per la pandèmia ha fet que darrerament només poguessin oferir-se tallers i propostes a l’aire lliure – els patis, horts escolars –, descartant així xerrades i activitats a l’interior. Amb tot, al llarg d’aquest darrer curs 2020-21, s’han dut a terme més de 360 activitats a 44 centres d’ensenyament de 24 municipis de la Mancomunitat Penedès-Garraf (19 de l’Alt Penedès i 5 del Garraf), arribant a uns 5.000 alumnes.

La guia es pot consultar al web www.mancomunitat.cat, des d’on també es gestionen les peticions i sol·licituds per a la realització d’activitats. Els centres d’Ensenyament podran sol·licitar les activitats per al proper curs entre el 20 de juny i el 30 de setembre d’enguany.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: